Zimska poročna pravljica: 10 pravil, da bo res popolna

Zimska poročna pravljica je nekaj, kar je vsem parom čarobno in čudovito, vseeno pa niso prepričani, kako se lotiti organizacije zimske poroke.

V članku vama razkrivam razloge, zaradi katerih je zimska poroka lahko dejansko boljša izbira od poletne poroke. Opozarjam tudi na nekaj pomanjkljivosti zimske poročne pravljice in poudarjam nekaj elementov, ki jih pri organizaciji upoštevajta, da bo vajina zimska poročna pravljica resnično popolna!

Tudi sama sem poročila proti koncu zime, ko je bilo še hladno in tisti dan celo deževno. Odločitve nisem nikoli obžalovala, zato svojo izkušnjo delim s tabo in dodajam nekaj nasvetov.

Zimska poročna pravljica prinaša številne prednosti...

... in tudi nekaj izzivov

O teh prednostih in izzivih se pogovorita, ko določata datum svoje poroke. Če vama je katerikoli od izzivov prevelik in ga prednosti ne odtehtajo, se za zimsko poroko raje ne odločajta. 

Zimska poročna pravljica - posebnosti

Da bo vajina zimska poroka resnično popolna, vama predlagam, da se posebej posvetita 10 vprašanjem oz. postavk pri organizaciji poroke.

Tvoja poročna obleka

Čeprav je to dan, ko je vsem toplo pri srcu, je kljub temu pri nizkih zunanjih temperaturah dobro imeti topla oblačila. Poročne obleke z dolgimi rokavi in zaprtimi dekolteji so prav tako zelo lepe, elegantne in romantične. Pravilno izbran plašček, jakna ali ogrinjalo zelo lepo dopolnjujejo poročno obleko, kakor tudi rokavičke in dežnik, ki so lep, predvsem pa praktičen modni dodatek. Pri dolgih oblekah si lahko privoščite toplejše nogavice, česar ne bo nihče opazil. Seveda pa lahko te kasneje tudi zamenjate. Zelo modro je imeti rezervne čevlje, oziroma izbrane poročne čevlje »prihranite« za obred in slavje. Osebno mi je pozimi izredno zanimiv koncept barvne poročne obleke ob beli zimski dekoraciji prostora.

Zate imam tudi nekaj idej za poročno “opravo”, ki ti bo služila tudi ob hladnem zimskem vremenu.

Popoln poročni videz za zimsko poroko ti pomagam oblikovati tudi jaz!

Čeprav je to dan, ko je vsem toplo pri srcu, je kljub temu pri nizkih zunanjih temperaturah dobro imeti topla oblačila. Poročne obleke z dolgimi rokavi in zaprtimi dekolteji so prav tako zelo lepe, elegantne in romantične. Pravilno izbran plašček, jakna ali ogrinjalo zelo lepo dopolnjujejo poročno obleko, kakor tudi rokavičke in dežnik, ki so lep, predvsem pa praktičen modni dodatek. Pri dolgih oblekah si lahko privoščite toplejše nogavice, česar ne bo nihče opazil. Seveda pa lahko te kasneje tudi zamenjate. Zelo modro je imeti rezervne čevlje, oziroma izbrane poročne čevlje »prihranite« za obred in slavje.

Obstojnost tvoje frizure

Če so tvoji lasje ob stiku z vlago pogosto slamnati ali imaš zelo voluminozne lase v vlagi (kot jih imam tudi jaz), ti toplo priporočam spete lase, ki jih bo frizer/frizerka obdelala tako, da bodo resnično “stali” cel dan in noč tako, kot morajo.

Garderoba za svate

Na poročni lokaciji se obvezno dogovorita za poseben prostor za bunde, jopice, morebitno dodatno obutek, ki jo bodo s seboj mogoče imeli tudi svati. Fotografije slavja, kjer vsepovsod po stolih visijo bunde, ob mizah pa stojijo premočeni škornji, ne bodo ravno čudovite.

Posebna zimska pogostitev

Čeprav se vama mogoče zdi nekonvencionalno, razmislita o tem, da bi svoje svate na lokaciji slavja ob prihodu pogostila s kakšno vročo čokolado in/ali čajem. Vroči čokoladi lahko dodate še posodice z dodatki in vse skupaj izvedete kot “ruski” bife, kjer je vroča čokolada skuhana vnaprej. Je zelo preprosta ideja, ki pa bo ustvarila dobro počutje, domačnost in toplino na vajinem slavju. Tega si bodo vajini svati zagotovo zapomnili!

Izkoristita romantiko teme

Pozimi, ko se hitro zvečeri in stemni izkoristita to kot prednost za romantiko ob soju dišečih svečk in okrasnih lučk, ki naj razsvetljujejo in lepšajo prostor. Zrak naj napolnjuje prijeten vonj cimeta, punča, agrumov, … pomešan z nežno glasbo in vajina poroka bo resnično nepozabna. Saj vesta, kako pravijo:

“Noč ima svojo moč”

 

Poročna lokacija

Izberita poročno lokacijo, ki je dostopna iz glavne ceste. Na stranskih cestah, ki vodijo do bolj skritih, čeprav čudovitih poročnih lokacij, so pogosto dlje zasnežene, če pride do snežnega meteža. To možnost seveda upoštevajta že pri izbiri lokacije, da ne bo prišlo do nepotrebnega zamujanja gostov, matičarja, župnika, ali celo vaju! 

Prav tako se glede poročnega obreda, civilne poroke in slavja dogovorita tako, da bosta imela vse na isti lokaciji, da ne bo prestavljanja. Slednje lahko tako goste, kot vaju spravi tudi v slabo voljo. Lažje se bodo na vajino lokacijo pripeljali 3 izvajalci, kot pa vseh tvojih 50, 100 ali ne vem koliko svatov na 3 različne lokacije. 

Božična dekoracija

Čeprav je mogoče veseli december, ko se poročita, vseeno ne bi bilo lepo, da bi se dekoracija vajine poroke tepla z božično dekoracijo vajine poročne lokacije. Zato se pravočasno pozanimajta na svoji poročni lokaciji, ali so pripravljeni odstraniti svojo dekoracijo na vajin poročni dan. Oz., kaj bi olepševali? To ZAHTEVAJTA od njih. Seveda, razen, če bo tudi tema vajine poroke Božič (kar pa močno dvomim in odsvetujem).

Zimska darilca za svate

Goste – svate razveselite z darilci z zimskih navdihom kot so domači cimetovi piškoti, medenjaki, zavite čokoladne ploščice, mešanica vajinega najljubšega čaja, dišeče svečke, epruvete z mešanico za vročo čokolado, okrasne prozorne bučke napolnjene s predmeti, ki se ujemajo s temo poroke. Na vsa darilca lahko dodata vajini inicialki, kakšno lepo misel in datum poroke.

Zimska poročna pravljica - drobni zimski detajli

Na poroki bodo vsekakor tudi kadilci. Čeprav to ni nekaj, na kar bi takoj pomislila, je tudi majhna pozornost zanje lahko neverjetna. Na mesto za kadilce postavita košaro z odejicami. Na košari pa naj bo lep napis: 

“Naju je odela ljubezen”

Verz mogoče sama nadgradita ali se spomnita kakšnega še bolj zanimivega.

Po prostoru lahko razporedita tudi iskrice z napisi:

“Naj ljubezen zažari”

Na poroki bodo vsekakor tudi kadilci. Čeprav to ni nekaj, na kar bi takoj pomislila, je tudi majhna pozornost zanje lahko neverjetna. Na mesto za kadilce postavita košaro z odejicami. Na košari pa naj bo lep napis: 

“Naju je odela ljubezen”

Verz mogoče sama nadgradita ali se spomnita kakšnega še bolj zanimivega.

Po prostoru lahko razporedita tudi iskrice z napisi:

“Naj ljubezen zažari”

Neverjeten vtis bosta naredila tudi s čokoladnim fondijem za sladico, kar pospremita z verzom:

“Vse, kar potrebujete je ljubezen in mogoče malo čokolade”

To bi bilo v kombinaciji z zgoraj omenjeno vročo čokolado v ruskem bifeju še posebej zanimivo in skladno.

Ne sme pa na zimski poroki manjkati bar s toplimi napitki in svežimi piškoti. To lahko združite z že 2x omenjenim ruskim bifejem ali pa se dogovorite, da bo to na voljo pri šanku. Prva možnost je seveda bolj zanimiva in estetska.

skoraj-porocena-zimska-porocna-pravljica-cokoladna-fontana

Fotografiranje

S fotografom se dogovarjajte z mislijo na to, da so zimski dnevi kratki, da pohitite s skupnim fotografiranjem takoj po obredu dokler je še svetlo, seveda če želite fotografije v naravi in dnevu. V primeru zelo hladne zime in veliko snega pa lahko izkoristite pravljično okrašene prostore s kamini, stopnišči za fotografiranje v toplih prostorih kjer bo potekal obred in svatba.

V vsej zimski lepoti in čarobnosti bo vajina zimska poročna pravljica zagotovo popolna!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
WhatsApp

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglej si še druge sorodne prispevke

Poročna vabila

POROČNO VABILO

Poročno vabilo mora vsebovati določene elemente, da bodo vaši svatje vedeli, kaj pričakovati. Pri izbiri poročnih vabil pa tudi imate veliko možnosti.

Preberi več »