Naslovna slika za članek o poroki po zimi

ZIMSKA POROČNA PRAVLJICA

Zasnežena pokrajina, zunaj sneg, mraz, mi pa na toplem v prijetnem domačem okolju, ko imamo več časa za zimsko lenarjenje, dobro hrano, toplino, veselje, druženje z našimi bližnjimi in sproščanje pred kaminom.

Vzdušje zimske čarobnosti in romance je za mnoge pare želja in izbira, da se poročijo v zimskem času. Z vami delim deset idej oziroma nasvetov, da bo zimski poročni dan še bolj popoln in brezskrben.

1. OBLEKA
Čeprav je to dan, ko je vsem toplo pri srcu, je kljub temu pri nizkih zunanjih temperaturah dobro imeti topla oblačila. Poročne obleke z dolgimi rokavi in zaprtimi dekolteji so prav tako zelo lepe, elegantne in romantične. Pravilno izbran plašček, jakna ali ogrinjalo zelo lepo dopolnjujejo poročno obleko, kakor tudi rokavičke in dežnik, ki so lep, predvsem pa praktičen modni dodatek. Pri dolgih oblekah si lahko privoščite toplejše nogavice, česar ne bo nihče opazil. Seveda pa lahko te kasneje tudi zamenjate. Zelo modro je imeti rezervne čevlje, oziroma izbrane poročne čevlje »prihranite« za obred in slavje.

Slika v članku o poroki po zimi2. LEPOTNE PRIPRAVE
Če imate pozimi težave s suho in razpokano kožo, si privoščite nego kože v kozmetični salonu ali pa poskrbite za to doma, da si pripravite, poživljajoče kopeli ter primerne maske za telo in obraz. Na poročni dan imejte za vsak slučaj v torbici Labelo in vlažilno kremo. S frizerjem se posvetujte kakšna frizura je najbolj obstojna in primerna za vaše lase in vremenske razmere (sneg, vlaga, veter …).

3. POROČNA LOKACIJA
Vse več je porok, ko sta obred in poročno slavje na isti lokaciji ali zelo blizu drug drugemu. To je zelo dobra rešitev za zimske razmere, da ni nepotrebnih čakanj in zamud. Prav tako je to elegantna rešitev glede oblačil in obutve.

4. SLABŠE VREMENSKE RAZMERE
V vsej zimski lepoti in idili ne pozabite, da jo lahko vreme zagode s kakšnimi snežnimi meteži, slabo čiščenimi cestami, poledico, … kar je lahko vzrok za zamujanje. Spremljajte vremenske razmere in obvestite goste, da se v takšnem primeru na pot podajo dosti prej.

5. GARDEROBA
Imejte v mislih, da bodo gostje topleje oblečeni in bo vsak imel svoj plašč, šal, rokavice, … zato je dobro imeti osebo, ki bo skrbela za garderobo, da se varno shranijo oblačila in dodatki.

6. BOŽIČNA DEKORACIJA
Preverite poročne lokacije in dekoracije njihovih prostorov, ki jih imajo. Pozanimajte se, če so pripravljeni dekoracijo odstraniti oziroma jo zamenjati z novo, ki bo po vaših željah, če vam ta, ki jo imajo ni všeč.

7. SPREJEM GOSTOV
Ob prihodu lahko za sprejem gostov pripravite vročo čokolado poleg pa skodelice z dodatki (mini marshmallow, smetana, nastrgana čokolada …). To je preprosta ideja, ki bo pogrela in razveselila vsakega gosta.

8. ROMANTIKA
Pozimi, ko se hitro zvečeri in stemni izkoristite to kot prednost za romantiko ob soju dišečih svečk in okrasnih lučk, ki naj razsvetljujejo in lepšajo prostor. Zrak naj napolnjuje prijeten vonj cimeta, punča, agrumov, … pomešan z nežno glasbo in zimska poročna pravljica se lahko začne.

9. DARILCA IN IDEJE ZA GOSTE
Goste – svate razveselite z darilci z zimskih navdihom kot so domači cimetovi piškoti, medenjaki, zavite čokoladne ploščice, mešanica vajinega najljubšega čaja, dišeče svečke, epruvete z mešanico za vročo čokolado, okrasne prozorne bučke napolnjene s predmeti, ki se ujemajo s temo poroke. Na vsa darilca lahko dodata vajini inicialki, kakšno lepo misel in datum poroke.

Še nekaj idej s katerimi lahko popestrita vajin poročni dan:
– košara z odejami »naju je odela ljubezen«,
– sparkles oziroma iskrice »naj ljubezen zažari«,
– čokoladni fundi »vse kar potrebujete je ljubezen in mogoče malo čokolade«,
– bar s toplimi napitki in piškoti.

10. FOTOGRAFIRANJE
S fotografom se dogovarjajte z mislijo na to, da so zimski dnevi kratki, da pohitite s skupnim fotografiranjem takoj po obredu dokler je še svetlo, seveda če želite fotografije v naravi in dnevu. V primeru zelo hladne zime in veliko snega pa lahko izkoristite pravljično okrašene prostore s kamini, stopnišči za fotografiranje v toplih prostorih kjer bo potekal obred in svatba.

V vseh zimskih lepotah in radostih vam želim čudovit poročni dan.

[ux_gallery ids=”1663,1661,1662,1660,1652,1659,1650,1649″ type=”slider” col_spacing=”collapse” columns=”6″ auto_slide=”3000″ image_size=”thumbnail”]

Vam je ta članek všeč?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Pošlji po e-pošti
Share on print
Natisni

Pustite svoj komentar