3 PREDNOSTI PREPROSTE POROKE

3 PREDNOSTI PREPROSTE POROKE - ALI STE VEDELI?

3 Prednosti preproste poroke so bile doslej v večini primerov prezrte.

Do sedaj je vedno veljalo, da mora biti poroka velika, glamurozna, veličastna in po protokolu, vse bolj pa se uveljavljajo preproste poroke, ki imajo tudi veliko prednosti.

Prva pomembna odločitev, ki jo par sprejme po zaroki je, ali bo poroka velika ali majhna, preprosta. V pomoč pri tej odločitvi naj vama bodo nekatere oporne točke, med katerimi bosta našla tudi številne prednosti preproste poroke.

Skoraj poročena

SI VELIKE POROKE ŽELITA VIDVA OSEBNO?

Prva stvar, ki jo predebatirajta je, ali si velike poroke resnično želita, ali si take poroke želita vajini najbližji? Če vama to ni toliko pomembno, pomembno pa je vajini družini se odločita, komu bosta pri organizaciji poroke dala prednost – sebi ali vajinim družinam?

Pri tem vam toplo priporočam, da pri organizaciji poroke gledata na to, da se bosta vidva počutila dobro. To je vseeno vajin dan in ne bi smela biti obremenjena s tem, kaj si mislijo drugi.

Če pa vajine družinske tradicije enostavno velijo drugače, se pa vsekakor obrnita po finančno pomoč ravno na te osebe, ki najbolj zahtevajo veliko poroko. Definitivno si ne moreta privoščiti biti še leta po poroki zadolžena, da bi ustregla drugim.

3 PREDNOSTI PREPROSTE POROKE - MOŽNOST PRIHRANKA

Ko nekako ugotovita ali bi naj bila poroka velika ali bolj preprosta, je čas, da določita okviren proračun, ki ga lahko za poroko namenita. Ne glede na to, da se praviloma strošek organizacije poroke z darili povrne, je potrebno za organizacijo imeti denar še pred poroko in temu se ni možno izogniti.

Če je vajin proračun majhen imata 2 možnosti. Imeti manj gostov in zanje veličastno poroko po protokolu. Ali imeti več gostov in tako izkoristiti prednosti preproste poroke? Če imata veliko družino in veliko prijateljev in vama je odnos z njimi res zelo pomemben, je prava pot preprosta poroka za več svatov. V kolikor nimata namena vabiti veliko ljudi (npr. do 50) pa lahko z majhnih proračunom dosežeta veliko.

Če na vaju z veliko poroko pritiskajo vajine družine, čeprav sta v finančni stiski, pa le pogumno prosita za finančno pomoč pri organizaciji ravno njih!

STRUKTURA SVATOV

Ko že imata okviren seznam povabljenih, se vprašajta, kakšne vrste gosti so to? Pobrskajta po spominu, kakšne dogodke so imeli posamezni povabljeni. Mogoče sta že bila na kakšni njihovi poroki ali drugem svečanem dogodku? Kakšne so finančne situacije vajinih svatov?

Kljub temu, da je to vajin dan, je vseeno treba izbrati elemente poroke, s katerimi se bodo vajini svati dobro počutili. Vsekakor si ne želita prezgodnjega odhajanja domov, kar bi poslabšalo vajino poročno izkušnjo.

Če gre za preproste ljudi, s katerimi se veliko družite ob piknikih in sproščenih srečanjih, je mogoče piknih varianta poroke prava za vaju?

Če gre pri vajinih svatih pretežno za ljudi, za katere vesta, da jim protokol pomeni veliko, poskrbita, da bo poroka izvedena z vsemi tradicionalnimi elementi, ki veljajo v vajinem kraju. Če gre za ljudi, ki jim veliko pomeni žur do jutranjih ur, poskrbita predvsem za odlično zabavo, manj poudarka pa lahko dajeta na sam protokol.

Nič ne bo narobe niti, če bosta ob pošiljanju/razdeljevanju vabil svoje svate povprašala o njihovi ideji popolne poroke. Kaj jih je na porokah zmotilo v preteklosti, kaj jim je pa bilo posebej všeč? Enako seveda vprašajta tudi sebe.

KATERE SO TOREJ PREDNOSTI PREPROSTE POROKE?

S tem, ko veliko, protokolarno in senzacionalno poroko zamenjate s preprosto poroko lahko pridobite naslednje:

  • Bolj domačen občutek za vas in za svate,
  • Manj stresno organizacijo celotne poroke,
  • Manjšo porabo denarja,
  • Večje število možnosti pri izbiri izvajalcev poročnih storitev – z večjim številom svatov so pogosto povezane prostorske omejitve.

In nikar ne skrbite. Tudi poroka na preprost način se bo svatom in vam vtisnila v spomin, predvsem pa boste tudi z manjšo, preprostejšo poroko lahko doživeli vse, česar si želite, saj bo manjši le obseg, dogajanje pa je vseeno lahko pestro kot na največji poroki leta.

V poročnem salonu Skoraj poročena imamo številne poročne obleke, primerne za preprosto poroko, ki pa bodo vseeno pustile vtis. Kljub temu, da želite preprosto obleko pa boste pri nas doživeli nepozabno izkušnjo ob iskanju popolne poročne obleke.

Oglejte si naše poročne obleke, namenjene preprostim porokam.

O tem, kako pripraviti majhno in intimno, preprosto poroko, piše tudi zaobljuba.si.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
WhatsApp

Dodaj odgovor

Oglej si še druge sorodne prispevke

Poročna vabila

POROČNO VABILO

Poročno vabilo mora vsebovati določene elemente, da bodo vaši svatje vedeli, kaj pričakovati. Pri izbiri poročnih vabil pa tudi imate veliko možnosti.

Preberi več »