POROKA V JESENI

Jesen se že vonja v zraku, vidi v zlatih odtenkih, ki barvajo listje gozdov in čuti v toplem soncu, ki ne žge ampak prijetno greje, in zato verjamem, da vas je kar nekaj bodočih nevest, za katere bo jesen v svoji lepoti pričarala nepozaben poročni dan.

 

CVETJE V JESENI
Jesen je zelo lep čas za poroko, še zlasti če uživate v pestrosti barv cvetja in jesenskih plodov. Zaradi nižjih temperatur je cvetje bolj obstojno in dlje časa sveže kakor v poletnih mesecih. Cvetličarjem je zaradi tega na voljo večja izbira cvetja in uporaba nežnejših in bolj občutljivih vrst, zato so lahko bolj kreativni pri ustvarjanju cvetličnih aranžmajev in šopkov.

Jesenski šopekPriporočljivo cvetje so lilije, krizanteme, hortenzije, sončnice, astre, orhideje, amarilisi, volčja jabolka (fizalis), kale in vrtnice. Šopek lahko dopolnjujejo poleg cvetja razni plodovi grmičevja kot so japonski cvetnik (cornus kousa), bisernik (symphoricarpus), lepoplodka (callicarpa bodinieri), trdoleska (euonymus alatus), ipd. …
Namesto vaz so zelo simpatični in lepi namizni šopki v izdolbenih bučkah, večje buče pa so lahko dekoracija na dovozih, ob poti in na vhodih.

VINTAGE STIL V JESENSKIH BARVAH
Poroka v jesenskih odtenkih bo pričarala sproščen in domač pridih poroke. Barve, ki izražajo veselje, toplino in strast so rumena, oranžna, rdeča in rjava.
Pestrost barv in cvetja ter naravnih materialov, ki se zelo lepo dopolnjujejo z lesom in starinami kličejo po vintage stilu, ki daje pridih nepozabne nostalgije. V dekoracijo lahko vključite storže, listje pisanih jesenskih barv, buče, plodove dreves, grozdje, jabolka, hruške, vejice, les, skorjo dreves, .. skratka brez omejitev toliko vsega daje jesen.

JESENSKA ELEGANCA V BELEM
V kolikor želite eleganten stil poroke z jesenskim pridihom, nadomestite klasične živahne barve jeseni s pastelnimi barvami v odtenkih sive, umazane roza, rdeče, vijolične in zelene.
Izbrano cvetje vrtnic, kal, hortenzij, … dopolnite z jesenskimi plodovi ali vejami pobarvanimi z belo, srebrno ali zlato barvo, ki dajejo eleganco in prestiž, poleg pa lahko dodate visoke svečnike, ki vse še dodatno obogatijo in naredijo bolj očarljivo.

KONFETI
Jesenski listi kot konfetiZa srečo mladoporočencev lahko za posutje uporabite namesto klasičnega riža in žita nekaj bolj jesenskega kot je posušeno cvetje, sivko ali listje dreves v toplih jesenskih barvah.

FOTOGRAFIJA
Pobrskajta na spletu za idejami poročnih fotografij v jesenski lepoti narave, da lahko pokažeta izbranemu fotografu kaj vama je všeč in kaj si želita. Vsekakor pa kot v vsakem letnem času, je tudi jesen lahko muhasta, zato se s fotografom pogovorite o alternativah v primeru slabega vremena.
Nikar slabe volje, če se kak oblak prikrade. Lep dežnik je lahko zanimiva dekoracija vajinih poročnih fotografij, če kakšna kaplja za srečo z neba prileti ali pa pred soncem zaščiti.

Bar vroče čokolade

NEKAJ SIMPATIČNIH IDEJ
Bar vroče čokolade – fontana
Poroka na kateri teče vroča čokolada v »potokih« je nepozabna, jesen pa ravno pravi čas za to, ko postaja že nekoliko hladneje. Vroča čokolada ne bo samo osrečila in posladkala ampak tudi ogrela.

Košara z odejami
Jeseni je čas, ko so večeri že bolj hladni zato imate lahko v košari pripravljene zložene manjše odeje povezane z lepim trakom, poleg pa napis »Naju je odela ljubezen« z vajinimi imeni ter datumom poroke. Odeje niso samo spomin na vajin poročni dan, ki ostane svatom, pač pa se lahko z njimi že na svatbi pogrejejo, če koga hladi, ko se znoči.

Odtisi dobrih želja
Svate čaka na stojalu veliko platno na katerem je s svinčnikom narisano drevo poleg pa vajinimi imeni in datumom poroke. Zraven imate paleto izbranih barv in vsak s prstom namočenim v izbrano barvo pobarva en list na drevesu ter tako pusti svoj prstni odtis in svojo dobro željo za vaju, saj vsaka barva nosi svoj pomen in željo za mladoporočenca. Dokončana slika bo imela pisano krošnjo, ki bo krasila vajin dom. Ob pogledu na sliko bosta vedno znova obujala spomine na čudovit poročni dan in dobre želje svatov.
Paleto barv in pomen določite sami, tu je samo primer:

RUMENA – SREČA
RDEČA – LJUBEZEN
ZELENA – ZDRAVJE
ORANŽNA – ZAUPANJE
TEMNO RDEČA – VERA
RJAVA – MODROST

Želim, da vam jesen v vsej svoji lepoti pričara nepozaben poročni dan.

[ux_gallery ids=”1600,1603,1601,1598,1605,1597,1599,1602,1604″ type=”slider” col_spacing=”collapse” columns=”6″ auto_slide=”3000″ image_size=”thumbnail”]

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
WhatsApp

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglej si še druge sorodne prispevke

Poročna vabila

POROČNO VABILO

Poročno vabilo mora vsebovati določene elemente, da bodo vaši svatje vedeli, kaj pričakovati. Pri izbiri poročnih vabil pa tudi imate veliko možnosti.

Preberi več »