DENAR KOT POROČNO DARILO

Izbira in nakup poročnega darila je lahko zahtevno in mučno, zlasti, ko ne vemo kaj kupiti mladoporočencema, kaj potrebujeta in kaj si želita. Kadar se odločimo za denar kot poročno darilo, je tudi to lahko več kot le denar v kuverti. Predstavljamo vam nekaj zanimivih in kreativnih idej, kako podariti denar.

 

Sporočilo v steklenici

1. MESSAGE IN THE BOTTLE – sporočilo v steklenici

Denar kot poročno darilo v tej obliki je lahko resnično zanimiv in lahko mladoporočenca navduši. Potrebujete lepo stekleno posodico, droben pesek, zamašek iz plute, trak, papir in seveda – denar. Dno steklenice prekrijete s peskom, izrežite primerne velikosti list papirja na katerega napišete čestitko z dobrimi željami za mladoporočenca, na ta lis papirja položite denar in naredite zvitek, ki ga zavežite s poljubnim trakom ali vrvjo, da se v steklenici ne bo odpiral. Ko zvitek položite v steklenico, jo zaprite z zamaškom iz plute. Po želji lahko steklenico dodatno dekorirate sami ali pa vam to naredijo v cvetličarni. Glede na letni čas uporabite naravne dekorativne materiale v rustikalnem stilu in darilo bo primerno ob vsakem letnem času.

 

2. ZEMLJEVID SVETA

Primerno za mladoporočence, ki radi potujejo. Potrebujete okvir za sliko, bel list papirja in denar. Na enobarven ali bel list papirja napišite voščilo, imena mladoporočencev, kakšno misel in natisnite zemljevid sveta. Natančno izrežite vse kontinente in pod praznine položite denar. Okvir previdno zaprite, da se bankovci ne prestavijo s svojih mest. Okvir lahko dodatno dekorirate.

 

3. SKRINJA POLNA ZLATNIKOV

Potrebujete leseno skrinjico (kupite jo v večjih cvetličarnah ali trgovinah z dekorativnim materialom), ki jo napolnite z vsoto denarja, ki ste jo namenili mladoporočencema v kovancih po 1 €. Popestrite skrinjico z dekoracijo in čestitko.

 

Zaboj z denarjem

4. DEŽNIK POLN DENARJA

Pravijo, da dež na poročni dan prinese veliko denarja v zakon. Naslednja ideja to zagotavlja. Potrebujete velik dežnik, mini lesene kljukice, vrvico in denar. Dežnik odprite in ga postavite na tla. Na kovinske »špice« zavežite en konec vrvice na drug konec pa zavežite ali prilepite mini kljukice s katerimi boste pripeli denar. Vrvice naj bodo različnih dolžin. Priporočamo, da vsoto denarja razmenjate na manjše bankovce, da bo na dežniku viselo čim več vrvic z denarjem. Dežnik previdno zaprite in vaše unikatno presenečenje polno denarja je pripravljeno.

 

5. TOPIARY TREE

 

Topiary drevo je posebna, okrogla oblika drevesa, katere krošnjo bomo napolnili z denarjem. Potrebujete lepo okrasno posodo ali vazo, leseno palico, ki bo služila kot steblo, kroglo iz stiropora, dekoracijo in denar. Denar zložite v željeno obliko, ga fiksirajte z žico in pritrdite v pripravljeno kroglo.

 

Topiary drevo

6. POSODA »SLADKIH« BONBONOV

Ob pogledu na posodo polno pisanih bonbonov se sladkosnedcem zaiskrijo oči, a pozor, v pisanih papirčkih se skriva presenečenje za vsakogar. Potrebujete stekleno posodo (s pokrovom ali brez), veliko pisanih papirčkov od bonbonov in denar. Denar prepogibate in zvijate v primerno velikost, da ga lahko zavijete v pisan papirček (odvisno od velikosti bankovcev). Zloženi bankovec mora biti prave velikosti, da ga lahko zavijete v papir bonbonov. Vse »bonbone« preložite v posodo in jo dodatno okrasite. Lahko dodate napis »NAJ BO VAJINA LJUBEZEN SLADKA.«

7. LOV NA ZAKLAD

Lov na zaklad je zanimiva ideja za vse mlade po srcu in po letih. Potrebujete stekleno posodo, droben pesek, izbrano vsoto denarja v kovancih in dekoracijo (školjke, bisere, okrasne kamne,..
V posodo stresete pesek in kovance tako, da se vse dobro premeša in prekrije. Mladoporočenca si bosta morala vzeti skupaj čas za kopanje in iskanje »zlatnikov«. Na vrhu lahko po pesku posipamo razno dekoracijo. V primeru, da se mladoporočenca poročita pozimi, lahko pesek nadomestite z umetnim belim peskom, umetnim snegom ali belimi kristalčki. V dekoracijo lahko vključite storže posipane z umetnim snegom, vejicami iglavcev, umetnimi vejicami bodike, cimetove palčke, posušene pomaranče, bučke za na smreko… Uporabite svojo domišljijo.

 

8. DENAR V BALONU

Denar kot poročno darilo v tej obliki bo poskrbel za super dozo smeha na poročnem slavju. Je preprosta in poceni ideja namenjena mladim in živahnim parom. Potrebujete bel balon (lahko z napisom pravkar poročena, imeni ženina in neveste, datumom poroke ali bele »vodne« balončke, konfete in denar v bankovcih. V prazno plastično flašo stresete konfete. Balon malo napihnete in na hitro nastavite na tulec flaše. Flašo obrnete navzdol, da konfeti popadajo v balon. Ko so konfeti v balonu, balon počasi odstranite iz flaše in počasi začnete spuščati zrak. Denar zvijete v rolice in ga potisnete v balon in ponovno napihnete. Če ste se odločili za vodne balončke, jih lahko vse zložite v večjo škatlo in jo zavijete.

 

9. BREAK GLASS IN CASE OF EMERGENCY

Ali »razbij steklo v primeru krize« je hudomušna ideja in še kako pride prav! Potrebujete hranilnik z napisom »break in case of emergeny« katerega napolnete z denarjem (imeli so jih v Tedyju). Lahko pa ga izdelate sami. Potrebovali bi širši okvir, nalepke vse abecede in seveda denar. Na steklo okvirja nalepite črke, da dobite željen stavek. V okvir razporedite denar, nanj pa položite bel list papirja, da ostane ozadje belo. Okvir oz. hranilnik lahko dodatno okrasite.

Torta iz denarja

10. POROČNA TORTA IZ DENARJA

Ideja je primerna za vse, ki ste se namenili podariti večjo vsoto denarja. Potrebovali boste trši karton, denar zvezan v rolice (bankovci so lahko po 5 evrov) in poljubno dekoracijo. Za podlago uporabite trši karton in ga zavijte v lep okrasen papir (lahko ga dobite v cvetličarni). Nato izrežite 3 kroge razlicnih premerov in oblikujte obliko večnadstropne torte. Denar polagajte po zunanji strani torte in zapolnite praznino. Vse lepo okrasite in darilo je pripravljeno.

 

Upam, da ste v članku zasledili kaj novega in dobili nove ideje za kreativna in unikatna darila. Želim vam prijetno in zabavno ustvarjanje!

[ux_gallery ids=”1444,1428,1425,1443,1442,1441,1440,1439,1438,1433,1431″ type=”slider” col_spacing=”collapse” columns=”6″ auto_slide=”3000″ image_size=”thumbnail”]

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
WhatsApp

Dodaj odgovor

Oglej si še druge sorodne prispevke

Poročna vabila

POROČNO VABILO

Poročno vabilo mora vsebovati določene elemente, da bodo vaši svatje vedeli, kaj pričakovati. Pri izbiri poročnih vabil pa tudi imate veliko možnosti.

Preberi več »