POROČNI ČEVLJI

Izbira čevljev, ki jih boste nosile na svoj poročni dan morda res ni tako pomembna, kot je sama izbira obleke, a odločitev lahko pomembno vpliva na vaše počutje.

Glede na to, da se boste v svojih poročnih čevljih veliko gibale in plesale je poleg njihovega izgleda pomembna predvsem tudi njihova udobnost. Resda visoke pete poudarijo postavo in naredijo noge daljše, a kljub vsemu ne pretiravajte z njihovo višino, če je niste vajene že prej.

Prav izbrani poročni čevlji bodo s poročno obleko tvorili polnino. Zato morajo biti čevlji cudoviti, ki se ujemajo s temo in stilom poroke, izžarevati nevestin značaj in kar je najpomembneje, udobni.

Na izbero poročnih čevljev vpliva stil in dolžina obleke, velikost neveste in njeno počutje v izbranih čevljih.

Pri izbiri poročnih čevljev je dobro upoštevati naslednje:

ČE SE ČEVLJI VIDIJO
Če se čevlji vidijo, je privlačno, da se čevlji ujemajo s poročno obleko. Najprej se oredotoči na stil obleke in kakšna oblika ter barva čevljev bi pristajali k takšnemu stilu oziroma k tvoji postavi. Na primer; če nosiš obleko, katere dolžina seže med gležnji in koleni, bodo zraven pristajali petke z odprtino pri prstih, ki vizualno podaljšajo nogo.

ČE SE ČEVLJI NE VIDIJO
Če so čevlji skriti pod obleko in se jih ne vidi, ne bo moteče, če se za par odtenkov razlikujejo od poročne obleke. Kar pomeni, da se lahko osredotočiš bolj na udobje, kot pa da nosiš čevlje, ki se
popolnoma ujemajo s poročno obleko a jih ne bo udobno nositi dlje časa.

Ker čevelj vsake toliko pokuka izpod obleke, je dobro izbirati med nevtralnimi barvami.

ČE ŽELIŠ, DA BARVA IZTOPA
Če želiš, da barva poročnih čevljev iztopa, lahko izbereš barvo, ki se poda k stilu in temi poroke ter tvojemu karakterju. Veliko nevest vključi v svoj izgled “nekaj modrega” pri izbiri svojih čevljev. Lahko izbereš čevlje, ki se barvno ujemajo s cvetjem v poročnem šopku ali z oblekami družic. Metalične barve kot so zlata, srebrna, rosegold, bakrena, vizualno ustvarijo konstrakt z belino poročne obleke. Videzu da pridih elegance in glamuroznosti.

ČE SI ŽELIŠ NAVIDEZNO PODALJŠATI NOGE
Za neveste, ki imajo kratke noge ni priporočljivo, da nosijo čevlje, ki se zavezujejo na trakove ali se zavezujejo okoli glečnjev, kar noge vizualno skrajša. Peta visoka 5 – 7 cm bo vedno pridala dodatno
dolžino.

Ne pozabi: čeprav so ti določene petke všeč in bi ti dodale višino, imej v mislih, da boš v teh čevljih ves dan. Če ti niso udobne na pomerjanju v trgovini in v njih hodiš previdno, je bolje iskanje poročnih čevljev nadaljevati.

Če si visoka in nisi zainteresirana dodajati višine s petkami, lahko izbereš čevlje z ravnim stopalom. V kolikor si petke želiš in ne želiš izgledati prevelika, lahko nosiš čevlje z ozko, nizko petko.

Visoke ali nizke petke?
Izbira je popolnoma vaša. Pomembno pa je da si zastavite naslednja vprašanja.
Sem navajena hoditi v petah?
So mi udobne?
Kje se poročim? (travnik, plaža, elegantna dvorana?)
Si želim izgledati višja?
Koliko je visok ženin?

Čevlji s petko ali brez lahko izgledajo čudovito in se popolnoma ujemajo s poročno obleko.

Nasveti:
– poročne čevlje dobro razhodi vsaj teden dni pred poroko! Ne obuj jih prvič na poročni dan, da se izogneš nepotrebnim krčem in žuljem.
– za slavje si pripravi rezervne čevlje in jih skrij pod mizo za katero bosta sedela. Tako se boš uspela preobuti brez da bi kdo kaj opazil.
– če imaš poročne čevlje že kupljene, jih vzemi seboj na pomirjanje poročnih oblek.
– v SOS torbici si pripravi set obližev in blazinice proti žuljem.
– če so podplati čevljev gladki in ti v njih drsi, kupi podložek proti drsenju.
– če boš dala obleko šivati po naročilu, boš potrebovala čevlje prej. Šivilja bo izdelala obleko na podlagi mer.

Želimo vam prijetne trenutke pri iskanju in pomirjanjnu poročnih čevljev in ne pozabite na udobje, ki je ključ do sproščenega in nepozabnega poročnega dne.