POROČNE OBLEKE ZA MOČNEJŠE POSTAVE

Po kratki raziskavi, ki smo jo opravili, ko smo želeli najti svoje mesto na trgu poročnih oblek, smo bili presenečeni in razočarani – nemogoče je bilo najti popolno poročno obleko za močnejše postave ali pa je bila ta zelo skromna. V salonih skoraj ni tovrstnih oblek, ki bi jih lahko nevesta oblekla brez prilagajanja. Kar nas je še bolj presenetilo in razočaralo je dejstvo, da poročni saloni niti ne čutijo potrebe, da bi nabavljali poročne obleke za močnejše postave, saj da teh “ni prav veliko”.

Resnica je, da je vsak dan več oseb močnejših postav v vseh starostnih skupinah, pri obeh spolih.

Tempo življenja, neustrezne prehranjevalne navade in pomanjkanje časa za gibanje terjajo svoj davek. Pri ženskah je ta davek običajno višji. Ampak to še vedno ne pomeni, da ne morete zablesteti na svoj najpomembnejši dan.

Vsakdo je videti lep, če odvržemo svoje predsodke in pričakovanja o tem, kakšni naj bi bili ljudje videti

-Anthony de Mello-

Najprimernejše oblike poročnih oblek za močnejše neveste so tako:

  1. A linija,
  2. Linija princeske,
  3. Padajoče obleke.

Katera oblika bo vam najbolj pristajala je seveda odvisno od tega, kakšno oblikova postave imate. Nekatere neveste so bolj prsate, nekatere imajo zelo široke boke, nekatere imajo obline enakomerno razporejene po celem telesu. Najpomembneje je, da se ne kar vnaprej odločite, kaj vam bo pristajalo, ker mogoče sploh ne bo tako. 

Oblika poročne obleke za močnejše postave

skoraj-porocena-mocnejse-postave-preprosta-eleganca-porocna-obleka-sofia

Neveste sicer izbirajo med A linijo, linijo princese, linijo morske deklice, oprijete obleke in padajoče obleke. Najpomembneje je, da se krilo prične čim višje pod prsmi, razen, če ima nevesta telo, kljub močnejši postavi, lepo oblikovano. Če je tako, je lahko primerna tudi linija morske deklice, vendar je potrebna večja mera previdnosti v tem primeru.

Prsni izrez, primeren za neveste močnejše postave

Neveste načeloma izbirajo med srčastim, vodoravnim izrezom, V izrezom, U izrezom in čipkastim potiskom. Močnejše neveste imajo pridruženo tudi večjo številko modrca, kar pomeni, da se je nujno izogniti zaprtim zgornjim delom.

Najprimernejše oblike oprsja za močnejše neveste so:

  1. Srčast izrez.
  2. V izrez,
  3. U izrez.
skoraj-porocena-mocnejse-postave-preprosta-eleganca-porocna-obleka-berta-v-izrez

Je kratka obleka ali obleka z izrezom v krilu primerna za nevesto močnejše postave?

Na podlagi izkušenj lahko nevestam močnejših postav priporočim predvsem obleke z izrezom v krilu. Na ta način lahko močnejša nevesta pokaže svojo sexy stran in tako poskrbi za wow efekt na svoj poročni dan. V kolikor so noge močnejše neveste enakomerno oblikovane tudi ni ovire za uporabo kratke oblike obleke.

Dolžina obleke in oblika krila je tako pri vsaki nevesti stvar okusa. Tudi močnejše neveste pri tem nimajo posebnih ovir. 

Vlečka - popoln dodatek za VSAKO nevesto

skoraj porocena-porocne-obleke-za-mocnejse-postave-dolga-vlecka

Vlečka je nekaj, kar da glamurozen pridih prav vsaki nevesti, ne glede na postavo. Zato vsekakor priporočam poročno obleko z vlečko. Privoščite si dolgo, glamurozno vlečko, ki bo naredila močan vtis.

Če vaša izbrana poročna obleka nima vključene vlečke, lahko le-to dodate same. Priporočamo nakup popolnoma enostavne vlečke, ki jo potem okrasite po lastnih željah, v skladu z izgledom vaše poročne obleke. Takšno vlečko lahko kasneje tudi snamete in tako poskrbite za udobje tudi med plesom in drugimi aktivnostmi.

skoraj-porocena-dolga-vlecka

Poročne obleke za močnejše postave v poročnem salonu Skoraj poročena

Ker smo z razočaranjem ugotovili, da je na slovenskem trgu zelo težko najti res pravo poročno obleko, če ne pripadamo “suhim”, smo se odločili osredotočiti na te popolne neveste. Sicer ves čas širimo ponudbo poročnih oblek, trenutno pa imamo v ponudbi že nekaj poročnih oblek za močnejše neveste, ki si jih lahko ogledate tukaj.

Vsekakor je pomembno, da na pomerjanje povabite ljudi, ki jim resnično zaupate in vas razumejo, razumejo vaš stil in občutek za estetiko. Pomembno je, da je zraven oseba, ki vam bo brez olepšavanja povedala vse, kar je potrebno, da se pri izbiri popolne poročne obleke ne uštejete.

Pomembno je, da zaupate tudi osebju v poročnem salonu, saj je naš prvi cilj srečna nevesta. Enostavno ni lepšega od presrečne neveste.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
WhatsApp

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglej si še druge sorodne prispevke

Poročna vabila

POROČNO VABILO

Poročno vabilo mora vsebovati določene elemente, da bodo vaši svatje vedeli, kaj pričakovati. Pri izbiri poročnih vabil pa tudi imate veliko možnosti.

Preberi več »