OBDAROVANJE MLADOPOROČENCEV

Obdarovanje je čudovito, a nemalokrat tako težavno poglavje vseh praznovanj, posebno poročnih. Kaj kupiti mladiporočencema? Poročni dan je vse bližje, ti pa še vedno brez idej za poročno darilo? Mladoporočenca razmišljata, kaj si zaželeti za nov začetek in predvsem, kako to povedati? Veliko naprijtenih občutkov, ki pa so povsem nepotrebni.

 

ŽELJE MLADOPOROČENCEV
Veliko parov ima seznam željenih – potrebnih poročnih daril, katerih pa nočejo izpostavljati, ker nočejo biti nevljudni. Sodoben bonton dopušča in celo svetuje organiziran seznam darilnih želja. Tako ne bosta končala z dvajstimi brisačami, tremi jedilnimi servisi in multipraktikom, ki ga že imata, pa še vedno brez tistih stvari, ki sta jih resnično potrebovala pa se nanje žal ni nihče spomnil.

NASVET MLADOPOROČENCEM
Svetujemo, da si napišeta seznam stvari, ki jih potrebujeta. Med sorodniki si izberita osebo, ki bo sprejela ta seznam. (Ponavadi je to nevestina mama, na katero se svatje najpogosteje obračajo za nasvet.)

NASVET SVATOM
Če seznama željenih daril ni in vam bližnji svojci neveste, ženina ne znajo povedati kaj si želita in potrebujeta, ste prepuščeni sami sebi. Če mladoporočencev ne poznate dovolj dobro (njunega okusa in načina življenja), potem je v takšnem primeru najbolje, da izberete darilni bon ali pa jim podarite denar. (Kako na izviren način podariti denar si lahko preberete v našem članku.)

PRAKTIČNO DARILO
Mladoporočenci si svoje novo »gnezdece« začnejo ustvarjati že nekaj časa pred poroko. Svoj novi dom je potrebno opremiti, ker pa ni mogoče vseh stvari in pripomočkov kupiti takoj, jim bodo še kako prav prišli, če jih najdejo zavite v darilu na poročni dan. Nepogrešljivi in potrebni pripomočki v vsakem gospodinjstvu so: kuhinjske krpe, jedilni servis in pribor, komplet kuhalnih posod, kozarci, porcelan, kuhinjski pripomočki, manjši gospodinjski električni aparati: ( mešalnik, stepalnik, rezkalnik, sokovnik, ožemalnik, tehtnica, multipraktik, mlinček za oreščke…), večji gospodinjski aparati (mikrovalovna pečica, pečica, pralni, pomivalni, sušilni stroj, hladilnik, zmrzovalnik…), brisače,kopalna plašča, sušilec za lase, oprema za kopalnico, posteljnina, rjuhe, odeje, blazine, likalnik, likalna deska, sesalnik, stoječe ali namizne luči, tv, računalnik, manjši električni grelec, orodje, pripomočki, naprave za vrt in okolico…

DEKORATIVNO DARILO IN DARILO ZA SPOMIN
Ob pogledu na ta darila se bosta mladoporočenca vsakič spomnila na poročni dan, čudovite trenutke in osebo, ki jim je to podarila. Darila za spomin: dekorativni stanovanski izdelki (vaze, okrasne podobe, steklo in kristali, slike, okvirji, stenska ura, veliko stensko ogledalo, okrasni krožniki in pladnji, poročni album, stenska dekoracija, personalizirane kuhinjske deske, košara za piknik, nakit, starinski predmeti prednikov, ki nosijo posebno vrednost…

DRAŽJE IN PUSTOLOVSKO DARILO
Finančno zmožni svatje znajo včasih presenetiti tudi z dražjimi darili ali pa se svatje dogovorijo za skupno darilo. Lahko gre za nakup avtomobila, večje stanovanske opreme ali potovanje.
Če sta mladoporočenca bolj pustolovske narave in jima je velika želja potovati, se lahko na potovalni agenciji odpre račun, kamor bodo lahko svatje nakazali denar.

[ux_gallery ids=”1880,1879,1878,1877,1876,1875,1874,1873,1872,1871,1870″ type=”slider” col_spacing=”collapse” columns=”6″ auto_slide=”3000″ image_size=”thumbnail” text_size=”xsmall” text_color=”dark”]

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
WhatsApp

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglej si še druge sorodne prispevke

Poročna vabila

POROČNO VABILO

Poročno vabilo mora vsebovati določene elemente, da bodo vaši svatje vedeli, kaj pričakovati. Pri izbiri poročnih vabil pa tudi imate veliko možnosti.

Preberi več »