NOVOLETNE ZAOBLJUBE ZA ZAKONCE

V zadnjih dnevih starega leta si pogosto pripravimo spisek ciljev, kaj želimo doseči, spremeniti, izboljšati v novem letu, ki prihaja. Nekatere cilje ob koncu leta dosežemo in obkljukamo, nekatere črtamo, nekatere pa pustimo za naslednje leto. Tu je nekaj ciljev v novem letu za srečen zakon.

Novoletne zaobljube bi si morala postaviti tudi vidva. Ali sta jih že? Če jih še nista je tukaj nekaj idej, da bo vajin zakon v 2021 čaroben.

1. Odpusti in pozabi

To leto se trudimo odpustiti svojemu možu/ženi, še posebej, ko se ta opraviči in prosi za odpuščanje. To pa pomeni, da odpuščenih napak ne pogrevamo, ne ponavljamo in stalno opominjamo zakonca na to kaj je naredil. To pomeni, da so odpuščene napake pozabljene, da se odpuščeno ne omenja in ne očita. Naj bo vsak nov dan novo doživetje in nov začetek.

2. Posvečajta si več časa

Imate občutek, da se čas vrti prehitro, da nimata časa drug za drugega? Naš vsakdan je tako tempiran, mi pa smo prezaposleni in utrujeni. V novem letu si zadajta nalogo, da bosta skupaj preživljala več kvalitetnega časa. Skupaj se odpravila na sprehod, večerjo, bowling, skupaj si oglejta kakšen lep film, …

3. Odkrijta več skupnih interesov

Imamo različne svoje interese, ki so del naših življenj ob katerih se sproščamo. Kateri pa so vajini skupni interesi in dejavnosti? V letu, ki prihaja se potrudita in najdita hobi pri katerem bosta lahko uživala oba in tako skupaj preživela več časa.

4. Mir v zakonu

Noben zakon ni popoln, zato je čisto normalno, da kdaj pride do nestrinjanja in prepira. Pomembno je, da rešujeta težave in konflikte na miren način. V novem letu se trudita, da bo v vajinem zakonu čim več miru, kjer lahko oba izrazita svoje nestrinjanje na ljubeč način in ne dovolita, da zaide sonce, ne da bi se pred tem pomirila in spravila.

 

 

5. Izražajta si ljubezen

Vsak dan izražajte ljubezen drug drugemu z majhnimi dejanji pozornosti. Čeprav dobro veste, da vaš zakonec ve, da jo ga ljubite, to vseeno povejte in pokažite vsak dan znova in večkrat. Odkrivanje Božje neminljive ljubezni vama bo pokazalo, kako še bolj ljubiti drug drugega. Vzemita si čas in skupaj molita drug za drugega. Prosita vsak za svoje napake, da se izboljšujeta in postajata boljša žena / mož. Ne glede kaj novo leto s seboj prinese, ne pozabita, »Trojna vrv se zlahka ne pretrga« .

6. Več komplimentov

Vsi občudujemo na svojem zakoncu veliko stvari, zaradi katerih smo se posledično tudi vanj zaljubili. Pohvalite vse dobre lastnosti, dober izgled ali dobro opravljeno delo. To so malenkosti, ki imajo velik pomen.

To je le nekaj ciljev v novem letu za uspešen in srečen zakon. Skupaj zapišita oziroma dopišita svoj seznam ciljev na katerem bosta delala in gradila.

Ali sta z izbrancem šele na poti do skupnega življenja, ki ga bosta okronala z zakonom?

Oglej si poročne obleke v moji ponudbi in rezerviraj termin pomerjanja!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
WhatsApp

Dodaj odgovor

Oglej si še druge sorodne prispevke