KAKO NAJ BOM “SUPER” DRUŽICA

Prvič družica? Tudi, če ste se v tej vlogi že preizkusili je tu nekaj osnovnih pravil, da boste kot družica zasijali pri opravljanju vaše najpomembnejše naloge – to je skrb, da bo nevesta mirna in srečna.

BODITE ODPRTE ZA IDEJE
Posebna čast je biti družica, saj to pomeni, da ste oseba, ki je blizu nevesti, da vas ima rada in vam zaupa. Nevesta ima izdelano sliko o tem kako bo vse potekalo na poroki, kakšne bodo obleke družic, njihove pričeske, šopki in ostali dodatki. Lahko se zgodi, da družici kaj od predlaganega ne bo všeč, morda barva obleke, stil pričeske ali šopek, vendar imejte v mislih, da so to želje neveste, ki vam veliko pomeni, ki jo imate radi in da je nevesta v ospredju in najpomembnejša, zato spoštujte njene predloge.

BODITE PRIPRAVLJENE NA KOMPROMISE
Nevesta izbere blago za obleke družic, ki se sklada z njeno poročno obleko oziroma stilom poroke. Kot družica se morate zavedati, da ste del nevestine poroke in se brez pripomb strinjate z njeno izbiro barve. Glede krojev, dolžin oblek, dekoltejev, … pa je dobro, da se pogovorite in skupaj izberete modele, ki se prilagajajo glede na postave družic.

BODITE V POMOČ
Bolj, ko se približuje dan poroke, večja sta napetost in stres za nevesto, zato se trudite in bodite nevesti v pomoč in podporo. Skrbite za pozitivno naravnanost v vseh situacijah. Naj bo kljub kakšnim nevšečnostim to lep čas priprav na srečni dogodek ob vaši pomoči.

BODITE DOSEGLJIVE
Bodite dosegljivi in pripravljeni pomagati pri vseh obveznostih in organizaciji, kjer vas nevesta potrebuje. Bodita z nevesto na vezi, imejta dogovor, da ste vedno na voljo, da vas pokliče, ko kaj potrebuje, ko se odloča ali rabi še drugo mnenje. Bodite dosegljivi in zanesljivi.

BODITE PRIPRAVLJENE KRITI STROŠKE
Prav gotovo so priprave kot sama poroka povezane s stroški, ki jih boste imeli kot družica, a je to zanemarljivo v primerjavi z vlogo, ki vam je zaupana. Ideja za družice je k nam prišla iz Amerike, kjer so že utečena pravila glede vlog, nalog in kritja stroškov – kjer si družice obleko plačajo same. Pri nas pa je različno in po navadi obleko plača nevesta ali pa samo blago, šivanje pa družice. Seveda so tu še drugi stroški od obutve, pričeske, … Kot družica poznate nevesto in tudi njene finančne zmožnosti, zato naj bo kritje stroškov stvar dogovora. Naj vam ne bo žal kriti stroškov, ki jih boste imeli kot družica. Stroški gredo v pozabo, lepi spomini in odnosi pa ostajajo za vedno v spominu.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
WhatsApp

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglej si še druge sorodne prispevke

Poročna vabila

POROČNO VABILO

Poročno vabilo mora vsebovati določene elemente, da bodo vaši svatje vedeli, kaj pričakovati. Pri izbiri poročnih vabil pa tudi imate veliko možnosti.

Preberi več »