KAKO IZBRATI POROČNO TORTO?

Kako izbrati poročno torto je večno vprašanje mladoporočencev. 

Poročna torta je kulinarični vrhunec slavja in simbolizira ljubezen ter enotnost.

Kakšna torta vama je všeč?

Danes je ponudba poročnih tort tako po okusu kot videzu zelo velika, praktično neomejena, da se je kar težko odločiti. Skupaj poiščita po internetu in v revijah torte, ki so vama všeč. Shranita fotografije, da jih bosta lahko pokazala izbranemu slaščičarju.

Ne pozabita na stil

Torta je po navadi usklajena z barvo poroke, okrašena z vrsto cvetja, ki se ujema s cvetjem v poročnem šopku in raznimi dodatki (kristalčki, čipke, biseri – obstajajo tudi užitni), torto lahko oblečejo v fundant ali pa premažejo s kremo. Veliko parov pa se odloča tudi za torte brez premaza.
Torte so najrazličnejših oblik in barv (okrogle, oglate, ovalne, trikotne, v obliki srca, razne upodobitve oblik …). Lahko izbereta več slojno torto, večnadstropno torto, razmigano torto (topsy-turvy) ali pa stolp iz mafinov (cupcake tower).

Okus

Zanimivo je, da si svatje med drugim, zapomnijo poroko po okusu poročne torte. Če ste naveličani klasičnih okusov, kot so jagoda, čokolada ali gozdni sadeži lahko izbirate med bolj eksotičnimi ali nenavadnimi okusi, kot so mango, hruška, kokos, limona, pomaranča s čokolado,… Pri izbiri okusov se ne obremenjujte z vprašanjem kako ugoditi različnim okusom svatov. Osredotočita se na okus, ki je vama všeč in si ga želita.

Poročna torta brez premaza

Koliko denarja nameniti za torto?

Cena poročnih tort so zelo različne, odvisno od dizajna torte, zahtevnosti izdelave, dodatkov na torti, izbire vrste okusov, dostave na poročno lokacijo, velikosti torte …
Veliko lahko prihranite, če torto izdela kdo izmed vaših svojcev. Lahko jo izdelate tudi sami, vendar, je to lahko dokaj stresno, razen če ste profesionalec za torte, drugače pa je bolje te skrbi prepustiti drugim.

“Fake cake”

Fake cake je torta, ki po videzu vara. Omislili so si jo pari, ki si finančno niso mogli privoščiti bogate in velike torte, so pa to želeli. Gre za več nadstropno torto pri kateri je spodnji del iz stiroporja, ki je oblečen v fundant ali premazan s kremo. Užitni del je torej v zgornjih plasteh. Torta bo tako lahko več nadstropna in lepo okrašena, brez da bi kdo posumil, da ni v celoti užitna. Seveda pa naj to ostane le vajina skrivnost.

Kdaj izbrati pekarno in slaščičarno?

Za poročno torto se s slaščičarnami ali pekarnami dogovarjajte vsaj mesec ali dva pred poroko. Veliko slaščičarn omogoča brezplačno pokušino okusov poročnih tort, zato jih o tem povprašajte in se dogovorite za termin, da poskusite različne okuse.
Pomembne informacije, ki jih morate posredovati slaščičarnam so datum in čas poroke ter kraj za dostavo torte.

Imejta v mislih vaše povabljene goste, ki imajo morda zdravstvene težave, razne alergije (na jajca, mleko, oreščke…) , presnovne bolezni (celiakijo …), vegane, ki ne uživajo določenih sestavin. Slaščičarju omenite število oseb in kaj ne jedo, da jim lahko pripravi primerno sladico. Obvestite pa tudi osebje v gostišču, da bodo pozorni komu kaj pripada.

Poročna torta muffin

VPRAŠANJA KATERA MORATE ZASTAVITI SLAŠČIČARJEM:
Kolikšna je cena dostave torte?
Do kod pripelje vaša dostava?
Katere okuse tort imajo?
Kateri okusi so najbolj popularni?
Koliko okusov dobimo na pokušini?
Kako lahko rezerviram? Je potreben avans?
Koliko stane kos torte na osebo?
Imajo na voljo stojala za torte?
Kaj se zgodi, če želim odpovedati naročilo?
Ali so pripravljeni sodelovati z mojim cvetličarjem?

Vsaka slaščičarna se lahko razlikuje in ima različne okuse in tehnike. Ampak eno je gotovo, da boste našli slaščičarja, ki je usposobljen narediti vašo torto lepo in edinstveno kot ste vi in vaš zaročenec.

Kakšno torto pa boste izbrali vi? Pustite komentra spodaj.

Želimo vama nepozabno sladkanje na poročnem dnevu!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
WhatsApp

Dodaj odgovor

Oglej si še druge sorodne prispevke

Poročna vabila

POROČNO VABILO

Poročno vabilo mora vsebovati določene elemente, da bodo vaši svatje vedeli, kaj pričakovati. Pri izbiri poročnih vabil pa tudi imate veliko možnosti.

Preberi več »