IZBIRA POPOLNE POROČNE OBLEKE

Izbira popolne poročne obleke – kriteriji in okoliščine, ki jih obvezno upoštevajte pri iskanju! Razkrivamo kriterije, po katerih bo izbira popolne poročne obleke  za neveste mačji kašelj, na svoj poročni dan pa boste zasijale v vsej svoji lepoti.

Vsaka nevesta si želi obleko v kateri bo izgledala odlično, hkrati pa se počutila udobno. Saj vendar mora ta veliki dan ostati v lepem spominu v vsaki malenkosti. 

IZBIRA POPOLNE POROČNE OBLEKE: TVOJ OSEBNI STIL OBLAČENJA

Kakšen je vaš osebni stil oblačenja? Preden greste v poročni salon, prebrskajte po internetu stile oblek, ki so vam všeč. To, kaj je vam všeč naj bo vaše osnovno vodilo. Toplo priporočamo, da se ne osredotočite le na en specifičen stil, saj lahko ugotovite, da vam najljubši stil sploh ne bo izgledal na vas tako, kot si predstavljate. Imejte v mislih vsaj 2 glavna stila in še eno alternativo, če slučajno ugotovite, da vam vaš primarni stil sploh ne ustreza.

Na področju izbire popolne poročne obleke za vaš dan boste izhajale iz naslednjih glavnih stilov:

Klasičen stil

Če je vaš stil oblačenja sicer klasičen (dejansko nimate izdelanega specifičnega stila, ampak se nekako oblačite tako, da se zlijete z okolico), boste verjetno pogledovale po poročnih oblekah princeska stila. Takšna je na primer poročna obleka Emma ali poročna obleka Sofia. Posebej zanimiv material takšnim nevestam je pogosto saten, kot pri Sofii. Vlečka vam verjetno ni posebej pomembna, zelo všeč pa vam je zavezovanje korzeta z vrvico na hrbtnem delu. Popolne se vam verjetno zdijo poročne obleke s kompaktnimi krili, manj vam je všeč til. Tudi volančki in/ali nabrana krila vas ne odbijejo. 

[ux_products style=”none” type=”row” col_spacing=”xsmall” columns=”3″ depth_hover=”5″ animate=”fadeInRight” show_cat=”0″ show_rating=”0″ show_add_to_cart=”0″ equalize_box=”true” ids=”1109,1097,2624″ image_height=”200%” image_radius=”15″ image_size=”original” image_overlay=”rgba(223, 177, 214, 0.5)” image_hover=”overlay-remove” image_hover_alt=”overlay-remove” visibility=”hide-for-small”]

Eleganten / romantičen oz. poslovni stil

Če se sicer oblačite elegantno oz. romantično, v vsakdanjem življenju lahko temu rečemo tudi poslovno, vas bodo verjetno pritegnile poročne obleke oprijetih linij in linij morskih deklic. Verjetno vas ne bi pritegnili pretirani dodatki, bleščice, preveč čipke (vseeno pa nekaj nje). Radi imate čiste linije, svoj videz pa boste izpopolnile z razkošnim nakitom ali spektakularnimi čevlji. Popoln primer poročne obleke, ki vam bo všeč je ta poročna obleka znamke Amore novias, ki jo lahko dobite pri nas za sezono 2021. Ostale poročne obleke v tem stilu si oglejte v spodnji galeriji.

[ux_products style=”none” type=”row” col_spacing=”xsmall” columns=”3″ depth_hover=”5″ animate=”fadeInRight” show_cat=”0″ show_rating=”0″ show_add_to_cart=”0″ equalize_box=”true” ids=”2393,3390,2631″ image_height=”200%” image_radius=”15″ image_size=”original” image_overlay=”rgba(223, 177, 214, 0.5)” image_hover=”overlay-remove” image_hover_alt=”overlay-remove” visibility=”hide-for-small”]

Igriv oz. ekstravaganten stil

Če v svojih oblačilih vedno iščete nekaj “posebnega”, vedno dodajate malenkosti po svojem okusu, se igrate z barvami, teksturami in asimetrijo, je to pravi stil za vas. Oblika poročne obleke vam verjetno niti ni toliko pomembna, pomembni so detajli! Oglejte si nekaj oblek iz naše ponudbe, ki vam bodo zagotovo všeč. 

[ux_products style=”none” type=”row” col_spacing=”xsmall” columns=”3″ depth_hover=”5″ animate=”fadeInRight” show_cat=”0″ show_rating=”0″ show_add_to_cart=”0″ equalize_box=”true” ids=”2631,1099,2652,2458,1103,1093″ image_height=”200%” image_radius=”15″ image_size=”original” image_overlay=”rgba(223, 177, 214, 0.5)” image_hover=”overlay-remove” image_hover_alt=”overlay-remove” visibility=”hide-for-small”]

Športen stil

Če se sicer rade oblačite športno in udobno, mogoče se s športom celo aktivno ukvarjate, je vaš stil ta. Pri poročni obleki vam bo verjetno na prvem mestu udobje, potem pa šele vse ostalo. Vlečka vam bo najbrž odveč, čeprav se ne boste branile princesa stila. Z veseljem boste nosile kratko, praktično obleko, ali pa se boste v njo preoblekle vsaj po polnoči. Spodaj je nekaj primerov naših poročnih oblek v tem stilu.

[ux_products style=”none” type=”row” col_spacing=”xsmall” columns=”3″ depth_hover=”5″ animate=”fadeInRight” show_cat=”0″ show_rating=”0″ show_add_to_cart=”0″ equalize_box=”true” ids=”1099,2652,1095″ image_height=”200%” image_radius=”15″ image_size=”original” image_overlay=”rgba(223, 177, 214, 0.5)” image_hover=”overlay-remove” image_hover_alt=”overlay-remove” visibility=”hide-for-small”]

High-fashion stil (visoka moda)

Nekatere ženske že zasebno dajo veliko na oblačenje po zadnji modi. Pogosto pa postanejo neveste takšne le pri iskanju svoje popolne poročne obleke. Vsaka nevesta ima torej potencial postati high-fashion navdušenka, vendar le za primer svoje poroke. Takšne neveste boste veliko dale na blagovno znamko. Če se osredotočimo na oblike in stile poročnih oblek je obvezna čim daljša vlečka, obleka mora biti obvezno kreacija, ki je nastala v zadnjem letu. Biti mora glamurozna, pasti v oči in narediti vtis na ženina in hkrati vse svate. Oglejte si nekaj modelov, ki vam bodo všeč, če ste high-fashion nevesta.

[ux_products style=”none” type=”row” col_spacing=”xsmall” columns=”3″ depth_hover=”5″ animate=”fadeInRight” show_cat=”0″ show_rating=”0″ show_add_to_cart=”0″ equalize_box=”true” ids=”2458,2637,2468,2546,2453,1101″ image_height=”200%” image_radius=”15″ image_size=”original” image_overlay=”rgba(223, 177, 214, 0.5)” image_hover=”overlay-remove” image_hover_alt=”overlay-remove” visibility=”hide-for-small”]

Ob tem se zavedajte, da vsaka ženska kombinira različne stile med seboj in tako pride do svojega osebnega stila oblačenja. 

IZBIRA POPOLNE POROČNE OBLEKE: POSTAVA

En najpomembnejših kriterijih, ki jih je potrebno upoštevati pri izbiri popolne poročne obleke je postava. Stil, ki vam je najbolj všeč je mogoče stil, ki bo vaši obliki telesa najmanj pristajal. 

IZBIRA POPOLNE POROČNE OBLEKE: TRENDI

Pri izbiri vaše poročne obleke pa vam bo tudi pomagalo, da poznate obliko vašega telesa.

IZBIRA POPOLNE POROČNE OBLEKE: CENA


Določi okvirno ceno za nakup poročne obleke. Določen znesek bo pomagal tudi pri izbiri poročnega salona, saj se saloni med seboj razlikujejo tudi po cenah. Pozorna bodi na razne akcije in popuste, sploh ob koncu poročnih sezon.

 

IZBIRA POPOLNE POROČNE OBLEKE:LETNI ČAS IN LOKACIJA


Se poročiš poleti? Ali pozimi? Pozimi ne boš želela nositi tankih in rahlih materialov, prav tako kot ne bo prijetno nositi debelih in toplih materialov poleti. Pomembna pa je tudi lokacija poroke. Obleka mora ustrezati okolju kjer se poročiš. Na cerkvenem obredu je priporočljivo, da imate preko ramen kakšen bolero ali tanko ogrinjalo.

IZBIRA POPOLNE POROČNE OBLEKE: KRAJ POROKE


Kraj je pri izbiri poročne obleke zelo pomemben. Če se poročiš pod kakšnim kozolcem, ne bodo ravno primerna obleka z dolgo vlečko in na nogah visoke petke. Naj gre elegantno z elegantnim in rustikalno z rustikalnim.

KDAJ KUPITI OBLEKO
Poročno obleko je najbolje kupovati nekje pol leta pred poroko. V kolikor si želiš do poroke shujšati bodi pri tem pozorna pri nakupovanju. V tem primeru je bolje kupiti obleko malo kasneje kot pa da vam kupljena obleka ne bo več prav.

 

DRUŽBA NA POMERJANJU
Na pomerjanje lahko vzameš seboj nekje do 5 oseb (mama, priča, prijateljice ali družice…) Kakšno mnenje tvojih bližnjih ti bo prišlo prav in ti dalo več samozavesti pri odločitvi obleke. A ne pozabi, da je tvoja beseda glavna in izbira poročne obleke le tvoja.

KJE KUPUJEŠ
Tako kot se razlikujejo obleke, tako se razlikujejo tudi saloni in dizajni njihovih oblek. Zato je dobro, da obiščeš njihovo spletno stran pred obiskom trgovine in vidiš, če imajo obleke, ki so ti všeč.
Imej v mislih, da lahko v prvem salonu, ki ga obiščeš najdeš malo dražjo obleko in se je bolje odločiti za njo. Saj ob obisku različnih salonov lahko porabiš bencina, kolikor bi te stala razlika obleke v prvem salonu.

IZBIRA POPOLNE POROČNE OBLEKE: TEMA POROKE


Lepo je, če se nekateri vzorci, barva ali dodatki ujemajo s tvojo poročno obleko. Če boš imela poroko na temo kristalov, lahko poročni obleki dodaš kristalni pašček ali kristalni obroč v lase. Ali bodo to biseri, poseben cvet, čipka… Če si si izbrala barvo, jo lahko uporabiš pri dodatkih kot so torbica, pas, broška, okras v laseh…

Nasveti:
– Na pomerjanje je priporočljivo prinesti čevlje v katerih želiš biti na poroki. Če jih še nimaš prinesi čevlje s tako veliko peto kot si jih želiš imeti na poroki, da ti bodo udobni.
– Daljša kot je obleka, bolj elegantna je.
– Obleke, ki se vežejo s trakovi imajo to prednost, da se lahko poudari »lepe« dele telesa. Tiste nad katerimi pa niste ravno zadovoljni, se lahko do neke mere oblikujejo s trakovi. V primeru, da izgubite težo vam bo takšna obleko še vedno prav.
– Na pomerjanju oblek se v vsaki obleki poskusi sprehoditi, obrniti in sesti na stol.
– Izberi obleko v kateri se počutiš udobno in se čutiš najlepšo!

Vljudno vabljeni v naš salon na brezplačno pomerjanje in svetovanje.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
WhatsApp

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglej si še druge sorodne prispevke

Poročna vabila

POROČNO VABILO

Poročno vabilo mora vsebovati določene elemente, da bodo vaši svatje vedeli, kaj pričakovati. Pri izbiri poročnih vabil pa tudi imate veliko možnosti.

Preberi več »