IGRE

Poročnemu obredu sledi poročno slavje, ki je priložnost, da se svatje veselijo skupaj z mladoporočencema in medsebojno spoznavajo. Za zvrhano mero veselja in igrivosti je tu nekaj idej, ki bodo povezovale in razveseljevale svate.

 

1. Srčki v parih
Za to igro – ples potrebujete srca, ki jih izrežete iz kartona in skozi njih prevlečete vrvico, da se bodo lahko dala okoli vratu. Uporabite dve različni barvi vrvic – roza za ženske in modre za moške.

Na prvi srček z roza vrvico napišite eno od spodaj naštetih besed v levem stolpcu, na drugi srček z modro vrvico pa napišite eno besedo iz desnega stolpca. Svatje, ki bodo sodelovali se zbero na plesišču, kjer dobijo srčke, pri tem smo pozorni, da je sodelujočih toliko kot imamo srčkov – parov. Poskrbite za kratke, raznolike in hitreje menjajočo se skladbe, da bo iskanje bolj pestro. Med glasbo se iščejo pari, toda h komu pristopite, da preverite, če je to vaš par, morate najprej z njo/njim zaplesati ples. Ko se glasba zamenja odhitite naprej za iskanjem para. Prvi par, ki se najde je zmagovalec. Igra se konča, ko se najdejo vsi pari.

Primeri:

MODRA EKIPA

Ženin
Metla
Melanija
Tom
Zver
Kekec
Leva noga
Pat
Stol
Lonec
Jagoda

ROZA EKIPA

Nevesta
Smetišnica
Donald
Jerry
Lepotica
Mojca
Desna noga
Mat
Miza
Štedilnik
Čokolada

2. Ples s pomarančami
Za to igro – ples potrebujete pomaranče in sodelujoče pare različnih starosti. Par se mora postavi dovolj blizu drug drugemu, da s čeli držita pomarančo, ki ne sme pasti med plesom. Glasba ob kateri bodo plesali pari bo postajala vse hitrejša kar bo povzročalo drsenje pomaranč. Pari si med plesom ne smejo pomagati z rokami loviti ali nameščati pomaranč. Par, ki mu pade pomaranča na tla se izloči iz igre. Zmaga tisti par, ki ostane zadnji na plesišču s pomarančo med čeloma.

3. Ples z baloni
Pri plesu z baloni se pripravite na nekoliko bolj razgibano premikanje po plesišču. Pare povabimo na plesišče. Pripravljene imamo balone na katerih so privezane 50 cm dolge vrvice s katerimi zavežemo ženskam balone okoli gležnja. Pari plešejo ob glasbi pri tem pa je naloga moških, da med plesom skušajo z nogo pohoditi nasprotnikove balone, da počijo, naloga žensk pa je, da se spretno izmikajo in pazijo na svoj balon. Zadnji par, ki ostane na plesišču s celim balonom zmaga.

4. Ples s klobukom
Za ta zabaven ples potrebujemo klobuk in prostovoljce za ples. Pari se zberejo na plesišču. Moški si med plesom podajajo klobuk z glave na glavo. Par, ki ima na glavi klobuk, ko se glasba ustavi izgubi, je izločen iz igre. Prav tako so izločeni pari, če se moški zmoti in pomotoma da klobuk na glavo ženski.

Zmaga zadnji par brez klobuka.

5. Ples s časopisom
Pripravimo rolice časopisa in jih damo vsakemu paru. Moški morajo rolico časopisa zatakniti v hlačnico. Ko glasba utihne morajo urno izvleči iz hlačnice rolico papirja jo položiti na tla in nanjo poklekniti z eno nogo na drugo pa mora sesti soplesalka. V vsakem glasbenem krogu je izločen najpočasnejši par iz igre. Na koncu ostane najhitrejši par.

6. Ples z metlo
Ples z metlo je star običaj, pri katerem plešejo pari med njimi pa je en plesalec, ki ima namesto plesalke metlo, ko ta udari z metlo ob tla in jo odvrže, se morajo pari zamenjati. Tisti, ki je zadnji in ostane brez plesalke, mu ostane za ples metla.

7. Poročni čevlji
Simpatična igra, kjer bosta mladoporočenca morala pokazati, kako dobro se poznata. Ženin in nevesta sedita drug zraven drugega, tako, da se s hrbti dotikata. Sezujeta si čevlje in si jih izmenjata, tako, da vsak drži v roki en svoj čevelj in v drugi roki čevelj svojega partnerja. Voditelj postavlja vprašanja mladoporočenca pa se bosta morala na hitro odločiti in z dvigom čevlja odgovoriti za koga bolj drži postavljeno vprašanje. Dodatna vprašanja lahko zastavijo tudi svatje, kar bo naredilo igro še bolj zanimivo.

Primeri vprašanj:

Kdo je večji zaspanec?
Kdo se hitreje odloči?
Kdo porabi več časa v kopalnici?
Kdo bo danes odpiral darila?
Kdo je bolj trmast?
Kdo je prvi shodil?
Kdo ima več čevljev v omari?

Kdo več govori?
Kdo več posluša?
Kdo se hitreje razjezi?
Kdo bolje kuha?
Kdo je prvi rekel: ljubim te?
Kdo je bil težji ob rojstvu?
Kdo bo jutri nesel ven smeti?

8. Kako dobro se poznava?
Še ena »spoznavna« igra, podobna prejšnji, s tem, da je ta malo težja. Za to igro sta potrebni dve »piši-briši« tablice ali pa beli listi papirja. Mladoporočenca sedita tako da se drug na drugega naslanjata s hrbtom, pri tem se ne smeta obračati in gledati kaj kdo piše za odgovor.

Voditelj postavlja različna vprašanja, ki se nanašajo posebej na nevesto in posebej na ženina. Oba pišeta odgovore, ki se potem glasno povedo in preverijo.

Primeri vprašanj, ki se nanašajo na nevesto:

Odgovor zapišeta oba, da se potem primerja, kako blizu ali pravilno je odgovoril ženin na vprašanje, ki se nanaša na njegovo ženo.

Primeri vprašanj za nevesto

Katera je njena najljubša barva?
Kam bi šla na dopust?
S čem se najraje sladka?
Katero pesem najraje posluša?
Katero knjigo bi vzela s seboj na pusti otok?
Njeno mesto za dopust so gore ali morje?
Katera roža ji je najbolj všeč?

Primeri vprašanj za ženina

Kateri avto si želi?
Za katero nogometno moštvo navija?
Katera je njegova najljubša jed?
V katerem športu je najboljši?
Katero hišno opravilo ne mara?
S katerimi besedami je zasnubil svojo ženo?
Rojstni datum tašče?

9. Iščem svojega moža
Približno 10 moških skupaj z ženinom premešajte v vrsti. Nevesta ima na očeh prevezo, da ne vidi ničesar. Njena naloga je, da med temi možmi najde svojega moža, tipajoč se samo kolen.

Z »izbranim« pa se mora zasukati po plesišču. Možem v vrsti se lahko prav tako priključijo njihovi pari in skupaj zaplešejo.

Iščem svojo ženo
Je ženska različica zgornje igre, kjer se ženske postavijo v vrsto, ženin pa išče svojo nevesto.

Tokrat pa se išče tipajoč po desni roki. Na koncu igre sledi ples z »izbranko«.

10. Zapojem vam najljubši recept
Različne recepte jedi napišete vsakega na svoj list, poleg pa naslov znane pesmi. Prostovoljci izvlečejo vsak svoj recept. Recept, ki so ga izvlekli morajo (ne prebrati) zapeti na melodijo pesmi, ki je napisana pod receptom.

Recept za medenjake zapeti na melodijo pesmi »Sreča na vrvici.«

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
WhatsApp

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglej si še druge sorodne prispevke

Poročna vabila

POROČNO VABILO

Poročno vabilo mora vsebovati določene elemente, da bodo vaši svatje vedeli, kaj pričakovati. Pri izbiri poročnih vabil pa tudi imate veliko možnosti.

Preberi več »