IDEJE ZA ČAROBNO VALENTINOVO

Bliža se Valentinovo – čarobni dan zaljubljencev, dan vseh, ki ljubijo in so ljubljeni. Dan, ko želimo še posebej izraziti ljubezen in pozornost, se posvetiti drug drugemu, si nameniti čas in izkazati ljubezen z drobnimi pozornostmi in dejanji. Pred vami je nekaj idej za Valentinovo.

1. Kulinarično razvajanje v dobri restavraciji
Pojdita v restavracijo v katero rada zahajata ali pa si tokrat privoščita obisk restavracije, kjer še nista bila. Preprosto ali prestižno, kakor čutita in želita, da bo posebno za vaju. Rezervirajta mizo in doživita skupaj razvajanje ob strežbi in kulinariki. Zmenek lahko popestrita tako, da se oblečeta v večerno toaleto, seveda primerno restavraciji, ki jo izbereta.

2. Ogled gledališke predstave ali filma
Morda že dolgo nista bila skupaj v kinu, zato je ta dan priložnost, da si skupaj ogledata dober film ob kokicah in cocti, ali pa obiščeta gledališče in si ogledata dobro predstavo ali stand up komedije.

3. Naj zadiši po sladkem
Ljubezen in sladke razvade gredo skupaj, zato ta dan ne bosta preštevala kalorij in si mirno privoščita nekaj sladkega, nekaj kar bosta pripravljala ali spekla skupaj, pri tem pa uživala in se sladkala. Lahko pa se sladkata tudi na bolj zdrav način in si privoščita izbrano sadje dekorirano z izvirnostjo na temo ljubezni. Še preprosta ideja za sladoled z vročimi jagodami in smetano. Tako enostavno, pa tako dobro! V steklene skodelice nadevajte vaniljev sladoled, v kozici segrejte zamrznjene jagode in jih prelijete čez sladoled. Po želji dodate še sladko stepeno smetano, in če še nimata dovolj, dodajte še čokoladni preliv – da bo valentinovo zares sladko!

4. Pripravi-ta romantično večerjo
Morda sladica ni dovolj in se rada sukata skupaj po kuhinji, potem je to priložnost, da skupaj pripravita romantično večerjo. Ali pa načrtujete kulinarično presenečenje za boljšo polovico? Praznovanje valentinovega naj spremlja tudi pravo vzdušje, zato nnikar ne pozabite primerno okrasiti prostora, pripraviti lepo pogrjene mize s cvetjem in svečami ter prijetno glasbo. Ustvarjanje romantične atmosfere je namreč precej bolj pomembno kot to, kaj boste skuhali.

5. Napišite ljubezensko pismo
V hitrem digitalnem času bo ljubezensko pismo napisano z lepo pisavo, na potiskanem papirju in dano v lepo (morda tudi dišečo) kuverto nekaj posebnega in dragocenega, kar vas bo spominjalo na ljubljeno osebo in lepe trenutke.

6. Podoživita najljubši zmenek
Podoživita vajin prvi ali najlepši zmenek, ki ga nosita v spominu. Morda je to prvi zmenek, morda zmenek, ko sta si izrekla ljubezen, izrekla prvič besede »ljubim te«, … Podoživita ga, pojdita na mesto, kjer sta se spoznala, kjer sta preživljala največ časa skupaj in se pogovarjajta o lepih doživetjih in spominih.

7. Zaplešita
Romantična glasba, prijetni soji luči, sproščeno vzdušje, ljubezen v zraku in vidva na plesišču, recept za nepozaben večer. Vse to vaju bo tesno povezalo, ko bosta čutila drug drugega v prijetnih ritmih na plesišču. Privoščita si plesni večer, saj ples zelo zbližuje in povezuje. Tudi, če nista najboljša plesalca zaplešita in uživajta skupaj.

8. Romantični sprehod
Vzemita si čas za romantični sprehod in pogovor. Lahko se namenita na kraj kamor sta zahajala, ko sta se spoznala ali pa ubereta novo pot in mesto za vajino druženje. Popestrita prijetne trenutke, ko se ustavita s toplim čajem, ki ga imata s seboj v termovkah.

9. Odpeljita se v neznano
Morda uživata v vožnji, sta med tistimi, ki se radi prepustijo toku in se podata v neznano. Preprosto sedita v avto in se odpeljita od doma, iz mesta … Prepustita se in ustavita, kamor vaju pot ponese.

Upamo, da ste našli nekaj zase, da bo valentinovo nekaj posebnega, lepega in nepozabnega za vaju.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
WhatsApp

Dodaj odgovor

Oglej si še druge sorodne prispevke