DROBNE SKRIVNOSTI ZA SREČEN ZAKON

1. VEDNO BODI PRIJAZEN/A
Včasih izgovorimo besedo brez da bi razmislili. Izgovorjenih besed, ki prizadenejo ne moremo nikoli več vzeti nazaj, ne glede na to kolikokrat se opravičimo. Tudi, ko zakonec sprejme opravičilo, ne pomeni, da bo lahko hitro pozabil na boleče občutke. Torej, namesto besed, ki bi jih kasneje obžalovali se prvo umirimo, zadihajmo ali pojdimo na miren kraj dokler se ne ohladimo. Prijaznost je vrlina, ki jo moramo vaditi vsak dan, podkrepimo jo z dajanjem iskrenih komplimentov in majhnimi pokloni pozornosti.

2. PRISLUHNI
Nekaj normalnega je, da imata zakonca različna mnenja in poglede, da ne razmišljata vedno enako. Tudi, če se pogovarjata o nečem kjer se vajini mnenji razhajata, se ne strinjata, vedno dovolita drug drugemu, da lahko vsak poda svoje mnenje in občutke, da poslušata drug drugega. Pomembno je, da mu/ji daste vedeti, da cenite njihovo mnenje. Torej prisluhnite. Pomagajte svojemu zakoncu, da bo lažje izražal svoja mnenja in občutke. Vsi si želimo biti slišani.

3. KOMPROMISI
Vsako razmerje, še posebej pa zakon zahteva veliko prilagajanj v dogovorih in skupnih odločitvah. Kompromisi niso najboljša rešitev. Namesto, da zahtevaš od svojega zakonca, da dela kakor ti želiš ali pa da popuščaš, da ima vedno zadnjo besedo on/ona, se trudita najti tretjo pot pri kateri bosta zadovoljna oba in ne bo nobeden poraženec ali zmagovalec. Tako se vama bo zakon še bolj okrepil, da bosta drug drugemu dala jasno vedeti, da sta pripravljena upoštevati drug drugega in vama je skupni cilj, da v pogajanju nihče ne izgubi ampak zmagujeta oba!

4. UŽIVAJTA
Na vajini skupni poti ne bodo tla posuta samo z rožicami. Kdaj pa kdaj se bo na poti znašel tudi kakšen trn, kar pa ni ovira, če ga skupaj pometeta s poti. Nikoli ne pozabita kako sta se zaljubila drug v drugega. Nikoli ne prenehajta početi stvari v katerih sta skupaj uživala. Zakon ni konec zmenkov. Ravno nasprotno, vsak dan namenita nekaj minut »zmenku«, kjer se pogovorita, pohvalita, potolažita, nasmejita … Vzemita si čas drug za drugega, to bo vajin zakon okrepilo in osrečevalo oba.

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
WhatsApp

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglej si še druge sorodne prispevke