10 FILMOV ZA ROMANTIČNI KINO VEČER

Kino večer je preprosta, poceni in dostopna ideja za zmenek v udobju svojega doma. Za romantično vzdušje potrebujeta kokice ali kaj podobnega ter pijačo, nekaj prižganih svečk, toplo odejo in film z romantično vsebino ali romantično komedijo, ki vaju bo prijetno nasmejala. Med mnogimi romantičnimi filmi smo izpostavili 10 simpatičnih filmov, ki naj vam služijo kot predlog, če sta ostala brez idej.

V kolikor se za ogled filma ne morata odločiti ali pa so vajini predlogi različni, zapišita naslove filmov na listke in žrebajta.

 

Kako se znebiti fanta v 10 dneh (How to lose a guy in 10 days)
Andie mora za žensko revijo napisati članek o tem, kako se znebiti fanta v desetih dneh. Da bi prišla do informacij iz prve roke, mora najti fanta, nato pa ga v desetih dneh pripraviti do tega, da jo zapusti. Na svojo smolo naleti na očarljivega Benjamina, ki dela v oglaševalski agenciji. Benjamin ima svoje motive, da se zaplete z Andie, saj mu šef obljubi mamljiv posel, če ostane z njo več kot deset dni. Andie tako stori vse, kar je možno, da bi jo Benjamin le dal na čevelj, on pa medtem potrpežljivo prenaša njene izpade.

Nevestin oče (Father of the bride)
George se mora sprijazniti z dejstvom, da se bo njegova 21-letna hči poročila. George Banks se težko sprijazni s tem, da njegova hči Annie hodi na zmenke s fanti, zato je toliko bolj šokiran, ko ga Annie preseneti z novico, da se bo poročila. George se mora tako soočiti z neprijetnim dejstvom, da srce njegove punčke bije tudi za nekoga drugega. Bodočega zeta Bryana, nad katerim so vsi navdušeni, George le težko sprejme, še večje težave pa mu povzroča čudaški organizator porok.

50 prvih poljubov (First 50 dates)
Pomorski veterinar Henry dela v morskem parku na Havajih. Velja za ženskarja, ki menja ženske hitreje kot havajske srajce. Po nesreči z barko pristane v lokalu, kjer opazi Lucy, ki ima nevrološko okvaro, zaradi katere se njen spomin izbriše čez noč – vsako noč. Henry spozna, da bo do konca življenja doživljal isti dan, če jo bo hotel osvojiti.

Ko si spal (While you were sleeping)
Lucy je osamljena prodajalka kart na podzemni železnici. Zaljubljena je v lepega neznanca, ki ga vidi vsako jutro, ko gre v službo, vendar ni z njim spregovorila še niti ene besede. Ko mu reši življenje, tako da ga povleče izpred drvečega ekspresnega vlaka, pride na obisk v bolnico, kjer leži v komi. Tam spozna njegovo družino, ki pa zaradi nesporazuma misli, da je Lucy njegova zaročenka in jo prisrčno sprejmejo medse. Lucy pa se zaljubi v bolnikovega brata Jacka in ko se ponesrečenec zbudi iz kome, se znajde v najhujši stiski svojega življenja.

Moja obilna grška poroka (My greek fat wedding)
Toula je 30-letna Grkinja, ki dela v družinski restavraciji v Chicagu. Njen oče Gus si želi le, da se poroči z dostojnim Grkom. Toula pa si želi od življenja nekaj več. Njena mama prepriča očeta, da bi morala njuna hčerka na predavanje računalništva na kolidžu. Po končanih predavanjih začne Toula delati v tetini potovalni agenciji. Tam spozna čednega Iana Millerja, srednješolskega profesorja angleščine, protestanta, pred katerim se je že nekoč osramotila v restavraciji. Nekaj časa se videvata skrivaj, nato pa ju razkrije njuna družina. Očetu ni po volji, da se hčerka videva z nekom, ki ni Grk, vendar pa mora na koncu Iana le sprejeti. Tudi Ian se mora navaditi Touline ogromne družine, Toula pa mora sprejeti samo sebe.

Njeni tastari (Meet the parents)
Greg Focker je tako noro zaljubljen v svojo punco Pam Byrnes, da jo je pripravljen zasnubiti. Prepričan je, da se bo Pam z njim poročila le, če bo za njeno roko najprej zaprosil njenega avtoritativnega očeta Jacka, bivšega agenta Cie. Ko s Pam odpotujeta k njeni družini, se Greg sreča s številnimi težavami. Prav vse mu gre narobe, saj v Jackovih očeh nihče ni dovolj dober za njegovo hčerko. Greg se na vso moč trudi, da bi na bodočega tasta naredil dober vtis, vendar mu ne uspeva najbolje, katastrofam pa kar ni videti konca.

Ugani, kdo pride na večerjo (Guess who)
Theresa ima za svoja starša pripravljeno dvojno presenečenje …Percy in Marilyn Jones pripravljata zabavo ob 25. obletnici svoje poroke, njuna hči Theresa pa ob tej priložnosti pripelje domov svojega fanta Simona. A Jonesova, ki sta Afroameričana, ne vesta, da je fant njune hčerke belec. Theresa in Simon prav tako načrtujeta oznanitev zaroke, o čemer starša ne vesta nič. Percy, ki je tudi sicer vedno nezaupljiv do katerega koli hčerinega fanta, začne vohuniti za Simonom in izve, da je mladenič nedavno ostal brez službe …

Snubitev (The proposal)
Strogi in uspešni urednici Margaret zaradi pretečene vize grozi izselitev iz ZDA nazaj v rodno Kanado. Da bi obdržala službo, si izmisli poroko s svojim nič hudega slutečim pomočnikom Andrewem. Ob igranju popolnega para se odpravita k Andrewevi družini na Aljasko, kar potegne za sabo kup smešnih in neprijetnih pripetljajev. Kljub številnim težavam in prigodam počasi spoznavata, da se lahko tudi največja nasprotja zares privlačijo.

Melanie se poroči (Sweet home Alabama)
Melanie je zaročena z najbolj zaželenim samcem, županjinim sinom Andrewom. Če se želi z njim tudi poročiti, pa se mora ločiti od svoje prve ljubezni Jaka, kmečkega fanta, s katerim sta se poročila že v srednji šoli. Ker Jake noče podpisati ločitvenih dokumentov, se mora Melanie vrniti domov v Alabamo in sprejeti preteklost, pred katero je bežala.

Spremljevalec za poroko (Wedding date)
Newyorčanka Kat Ellis ima nekaj čez 30 let in je še vedno samska. V nasprotju z njo se bo njena mlajša polsestra Amy kmalu poročila. Starši ji zato poskušajo najti primernega fanta, s katerim se bo udeležila poroke, da ne bo videti tako sama in zagrenjena. Kat izve, da bo poročna priča njen bivši zaročenec Jeffrey, ki jo je zapustil pred dvema letoma. Nazadnje odloči, da si bo raje kar najela poklicnega spremljevalca. Tako spozna Nicka Mercerja, ki njo in njeno družino hitro osvoji s svojo toplino in šarmom.

Kateri film si bosta najprej ogledala?

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
WhatsApp

Dodaj odgovor

Oglej si še druge sorodne prispevke